Consumul de fistic in cadrul unei diete

Consumul de fistic in cadrul unei diete
   In ultima perioada din ce in ce mai multe persoane si-au orientat atentia catre diverse nuci. De la caju, alune, migdale si fistic. Extrem de apreciat pentru gustul sau placut, fisticul a ajuns pe rafturile rapid pe rafturile supermarket-urilor si chiar a magazinelor aliementare. Data fiind cererea pentru aceste alimente, magazinele au aprovizionat raioanele pentru clientii dornici de a le consuma.

   Dietele care au ca scop pierderea in greutate pot fi dificile si epuizante. In special in prima parte, cea de inceput a dietei, lucrurile par extrem de complicate. Deseori oamenii au tendinta de a renunta, simtind ca un astfel de stil alimentar este peste puterile lor. Pentru a evita situatiile care par ca va depasesc, trebuie sa introduceti in rutina alimentara anumite elemente placute la gust.

   In acest caz, fisticul este un aliat potrivit cu care sa plecati la drum pentru a pierde in greutate. Asa cum am mentionat anterior, sunt foarte usor de gasit in magazine. Plus de asta, gustul este cel care l-a adus in topul preferintelor pentru clienti.

   Un produs extrem de gustos, derivat din aceasta nuca si preferat de persoane este crema tartinabila de fistic. Micul dejun poate fi un moment prielnic pentru rasfat daca intindeti crema pe paine prajita sau proaspata, dupa preferinte. De asemenea, este potrivita pentru deserturi. Fie ca este vorba despre clatite sau prajituri, crema tartinabila ramane intotdeauna in topul preferintelor ca si gust si valori energetice pe care le are.
 

O punga de fistic – o gustare satioasa


   Pentru un stil alimentar sanatos, este recomandat sa nu sarim peste mesele principale ale zilei si intre acestea sa avem parte si de cateva gustari. Cele trei mese trebuie sa fie consistente, iar preparatele cat mai fresh si sanatoase. Bineinteles ca pe parcursul zilei veti simti de foarte multe ori nevoia de a lua o gustare sau pofta de dulce.

   Pentru a tine la distanta aceste pofte ale organismului puteti inlocui ciocolata cu o punga de fistic. Cu mult mai sanatoasa si cu capacitatea de a oferi organismului proteine si grasimi necesare, o cantitate moderata poate fi un prim pas catre un stil alimentar mai sanatos.

   Fibrele alimentare din componenta fisticului determina un grad ridicat de satietate pentru organism si tin poftele la distanta. Pe langa acestea, consumul de fistic reprezinta si o sursa bogata de energie care se va mentine in corp pe parcursul intregii zile. Pentru a functiona corect, organismul are nevoie de diverse susbtante, iar daca noi il privam de necesarul zilnic, la un moment dat acesta va da semnale nu prea placute.

   In principiu, gustarile dintre mese sunt cele mai periculoase pentru sanatatea corpului si greutatea acestuia. In special dupa mesele principale, organismul transmite anumite semnale si simtim nevoia de dulce. Aceasta nevoie poate fi „pacalita” prin intermediul nucilor, a semintelor sau a fructelor. Astfel, ne potolim pofta si ii oferim organismului o sursa bogata de proteine si fibre.
 

Fisticul combate anemia


   In alte studii realizate pe subiecti care au consumat pe o perioada stabilita de timp fistic, s-au demonstrat avantajele impresionante pe care acesta le are asupra combaterii anemiei. Raspunsul organismului la deficitul de fier sunt aceste stari anemice.

   Cupru este un oligoelement extrem de important in absorbtia fierului, producand in acest mod un efect antianemic impresionant. Cuprul este regasit intr-o proportie destul de mare in fistic. Spre exemplu, pentru o portie de 28 de grame de fistic se asigura 18% din doza zilnica de cupru recomandata pentru organism.

   Preventia este mult mai simpla decat tratarea. Pentru a evita starile de rau, ametelile, lipsa poftei de mancare sau somnul neodihnitor, trebuie sa avem in vedere in principal alimentele pe care le consumam zilnic. La fel ca celelalte produse alimentare, bauturi sau fructe, fisticul trebuie consumat in cantitatea pe care o solicita organismul.

   Organismul preia din alimente ceea ce are nevoie pentru a functiona corect. Insa de sanatatea organelor ne ocupam atunci cand ii oferim doar ceea ce este sanatos si nu il incarcam cu diverse produse pline de conservanti si aditivi alimentari. In acest caz, corpul este nevoit sa asimileze, intr-un proces uneori foarte greu si epuizant, ceea ce noi i-am oferit pentru alimentare.
 

Consumul de fistic este o sursa bogata de minerale si vitamine


   Fisticul este recunosc si pentru faptul ca reprezinta o sursa bogata de minerale esentiale. Cupru, manganul, magneziu, potasiu si fier sunt doar cateva dintre elementele regasite in fistic. Aportul pe care fisticul il are asupra organismului si beneficiile acestuia sunt aproape insesizabile in consumul zilnic. La fel cum consumul alimentelor nesanatoase nu isi expune aspectele negative imediat, ci in timp.

   Din componenta fisticului si avantajele pe care consumul acestuia il au fata de organism, manganul are puterea de a activa enizmele atat de necesare pentru functionarea biotinei. De asemenea, sanatatea sistemului osos este un alt avantaj cu care vin la pachet nucile sau alimentele bogate in mangan.

   Fierul este una dintre mineralele indispensabile vietii. Regasita atat in fistic, consumul de produse bogate in fier este o recomandare permanenta pe care medicii specialisti o fac. Producerea hemoglobinei, respectiv globulele rosii din sange este in depedenta cu nivelul de fier al organismului, la fel ca mioglobina.

   Pe langa faptul ca reprezinta o sursa bogata de minerale fisticul are in componenta sa si diverse vitamine precum A si E. Aceste vitamine sunt recunoscute ca avand proprietati anti-inflamatoare. Ele sunt armele cu care organismul lupta in cazul inflamatiilor cauzate de diverse probleme. Un necesar optim de vitamina A si E in organism reprezinta o sursa mai puternica de imunitate si o vindecare mai rapida.

   Protectia contra radicalilor liberi este recunoscuta ca fiind un rezultatul al unui aport de vitamina E. Reprezentand un puternic antioxidant, protejeaza membranele celulelor care alcatuiesc tesutul epitelial si membranele mucoase si actioneaza ca un scut in fata radicalilor liberi.

   De asemenea, aportul pe care il aduce vitamina E din fistic este si o modalitate prin care pielea se mentine sanatoasa. Vitamina E protejeaza intr-o masura considerabila pielea de efectele negative ale razelor solare si ale radiatiilor ultra-violete.


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!