Retetele care au in compozitie acest fruct incanta papilele gustative si sunt extrem de usor de preparat. Fie ca este vorba despre o sarbatoare in familie sau poate doresti sa ii surprinzi pe cei dragi, deserturile sunt modalitatea potrivita. Nu este necesar sa te complici foarte mult cu gatitul unor preparate deosebite pentru a-I incanta. Este suficient sa stii ce ingrediente sa folosesti si care este cantitatea potrivita pentru a avea parte de un desert gustos.
Cu siguranta iti doresti sa le oferi preparate gustoase si sanatoase, iar alegerea unui desert care contine si cocos nu va fi niciodata una gresita. Substantele nutritive sunt extrem de benefice pentru organism in timp ce tu te poti bucura de gustul deosebit. Pe langa acest lucru, sunt si foarte usor de realizat, nu necesita foarte multe ingrediente, iar rezultatul te va uimi si pe tine.
In cazul deserturilor care contin acest fruct poti opta si pentru preparate care nu necesita coacere. Spre exemplu, bilutele de cocos sau batoanele. Pentru una dintre cele mai usoare retete de prajitura cu nuca de cocos si branza care nu necesita coacere, vei avea nevoie de cateva ingrediente, precum: cacao, migdale, curmale, nuci, miere, branza si, bineinteles, cocosul.
Cu siguranta ai regasit printre aceste ingrediente cateva care te-au dus cu gandul la valorea nutritiva bogata pe care o au. Chiar daca desertul trebuie sa fie un rasfat, puteti imbina utilul cu placutul. Alegeti sa gatiti in casa deseturi delicioase, dar care sa aduca organismului un aport nutritiv semnificativ.
Cum se desface corect nuca de cocos
Daca va doriti sa consumati fructul in starea lui initiala sau sa gustati din lichidul pe care il are in interior, sigur ca va trebui sa alegeti sa achizitionat nuca. Chiar daca in prezent aceste nuci imense se gasesc aproape in toate magazinele mari, nu este inca format modul in care acestea se desfac si se consuma.Descoperiti in continuare un mic ghid din 3 pasi care va fi extrem de util cand veti ajunge cu fructul acasa:
- Suprafata pe care asezati nuca trebuie sa fie una dura, iar pozitia acesteia trebuie sa fie cu gaurile orientate in sus. Veti avea nevoie de un cutit cu lama groasa, rezistenta pe care sa il introduceti cu grija in cele trei gauri din nuca de cocos pentru a le strapunge. Nuca este ca o carapace extrem de ferma, astfel ca este inutil sa incercati sa o taiati cu un cutit obisnuit.
- Cu un obiect tare, precum un ciocan, trebuie sa loviti cutitul astfel incat nuca sa se crape. Aveti grija la mana cu care tineti nuca de cocos pentru ca exista riscul de a se crapa, iar din lovitura cutitul sa ajunga la dumneavoastra.
- Dupa ce ati reusit sa desfaceti nuca, puteti varsa apa de cocos in chiuveta sau o puteti pune intr-un vas in cazul in care mai aveti planuri cu ea. Cu un cutit ascutit veti scoate miezul si veti curata urmele de coaja daca este cazul.
Dintr-o nuca de cocos se poate consuma atat miezul, cat si apa care curge din fruct. Deseori se face confuzia intre apa de cocos si laptele. Ceea ce se aude in interiorul nucii si care, in momentul in care o spargeti curge, este apa si nu laptele. Laptele il puteti gasi in magazine sau, bineinteles, il puteti face chiar dumneavoastra acasa si il puteti utiliza in anumite preparate.
O alta varianta delicioasa in care poate fi servit acest fruct este reprezentata de crema tartinabila de cocos. Aceasta este o varianta rapida si extrem de apreciata de persoanele care iubesc dulcele. Aceasta crema poate fi intinsa cu usurinta pe o felie de paine prajita si savurata cu placere inainte de a pleca la lucru sau la scoala. Chiar si in aceasta varianta, cocosul isi pastreaza beneficiile si gustul inconfundabil. Crema tartinabila de cocos este, pe departe, una dintre cele mai gustoase creme care pot fi folosite pentru prajituri sau in combinatie cu alte produse dulci.
Beneficii ale consumului de cocos
Chiar daca nu exceleaza la capitolul vitamine, cocosul intervine in buna functionare a organismului prin alte elemente nutritive importante. Cateva dintre cele mai importante valori nutritionale pe care le are sunt: 8% din DZR de magneziu, 10% din DZR de potasiu, 22% din DZR de cupru, 75% din DZR de mangan, 9 grame de fibra, 15 grame de carbohidrati, 3 grame de proteine.Iata doar 3 beneficii ale cocosului in cadrul unui consum regulat:
Sanatatea inimii. De-a lungul timpului s-au demarat numeroase studii privind consumul de fructe si beneficiile pe care acestea le aduc organismului nostru. Printre aceste studii, cu cateva concluzii remarcabile a fost si cele efectuat pe 1837 de femei. In urma cercetarii, s-a demonstrat faptul ca cele care au consumat o cantitate mai mare de ulei de cocos aveau valorile mai mare pentru colesterolul bun (HDL) si mai mici pentru colesterolul rau (LDL).
In aceeasi masura, un consum regulat va fi de ajutor la reducerea grasimii din zona abdomenului. Surplusul de grasime din acea zona poate fi un factor negativ si foarte daunator pentru vasele de sange care au rolul de a duce nutrientii si sangele catre inima.
Ajuta la controlul nivelului de zahar din sange. Bogata in fibre si grasimi bune, nuca de cocos este un aliat perfect in reglarea glicemiei. Tentatiile in prezent sunt extrem de mari in ceea ce priveste dulciurile. La orice magazin alimentar veti merge, veti observa faptul ca la nivelul ochilor sau langa casa de marcat, pozitionate strategic, se afla batoane de ciocolata.
Desi greu de rezistat tentatiei de a nu consuma foarte mult dulce, este necesar sa ajutam organismul cu alimente, fructe si legume care sa regleze nivelul zaharului din sange. Arginina din cocos este un aminoacid recunoscut pentru faptul ca ajuta la functionarea normala a celulelor de la nivelul pancreasului care secreta insulina.
Imbunatateste imunitatea organismului. Acidul lauric si acidul caprilic din componenta cocosului sunt doi acizi care au proprietati antivirale si antibacteriene. Organismul asimileaza o mare parte din acidul lauric pe care il transforma in monolaurin. Aceasta transformare pe care o face organismul il fereste de o serie de agenti patogeni precum giardia sau herpesul.