Blog

Tipuri de alune

Originare din America de Sud, alunele s-au raspandit cu repeziciune in comunitatile traditionale locale, urmand sa fie raspandite si in alte tari o data cu exploratorii portughezi si spanioli. In Statele Unite ale Americii, alunele si-au identificat succesul in secolul al XIX-lea prin prisma a doua personalitati. George Washington Carver a incurajat fermierii sa inlocuiasca plantatiile de bumbac cu cele de alune, creand peste 300 de moduri in care... Citeste mai mult

Nuca de cocos – ingredientul preferat al deserturilor

Gustul cocosului este extrem de indragit in toate produele dulci. Originar din Asia, fructul cocotierului a ajuns pe teritoriul tarii noastre intai de toate in prajituri si alimente cu crema de cocos. Foarte curand a devenit apreciat de oameni, iar gama de produse s-a diversificat. De la uleiul de cocos, la fulgi sau chiar fructul in sine, pe raioanele supermarket-urilor si hypermarket-urilor au inceput sa apara o multime de derivate ale fructului.... Citeste mai mult

Ce sunt merisoarele?

Merisoarele sunt mici fructe rotunde, tari si rosii care au un gust usor acrisor si care cresc in tufe de statura mica. Intalnite in zonele de munte, cu frunzele mereu verzi, aceste fructe rezista la temperaturi extrem de scazute, chiar si de -40 de grade Celsius. Cu toate ca nu sunt dulci, fructele de merisoare au ajuns rapid la inimile oamenilor care au aflat despre proprietatile nutritive de care se bucura. Aceste fructe rosii au un continut... Citeste mai mult

Controlul greutatii prin consumul regulat de migdale

In studiile efectuate de-a lungul timpului, s-a demonstrat faptul ca persoanele care au facut o obsinuinta din consumul de migdale au o greutate corporala mai sanatoasa. Plus de asta, rata de obozitate este considerabil mai redusa decat in cazul celor care nu consuma niciun fel de nuci, ele fiind recunoscute ca o sursa bogata de energie pentru organism. Controlul greutatii sau pierderea in greutate pot fi destul de dificile in cazul in care... Citeste mai mult

Alune: generalitati si caracteristici

Alunele sunt preferate de oameni atunci cand vine vorba despre intampinarea oaspetilor. Probabil nu doar o data vi s-a intamplat sa mergeti in vizita la o cunostinta si sa fiti servit cu alune. Gustul lor este extrem de placut si sunt foarte potrivite pentru gustari la diverse evenimente sau in cazul vizitelor. O punga cu alune pe care sa o aveti permanent in casa va poate salva in multe cazuri de vizite neasteptate. In ultimii ani, popularitatea... Citeste mai mult

Consumul de fistic in cadrul unei diete

In ultima perioada din ce in ce mai multe persoane si-au orientat atentia catre diverse nuci. De la caju , alune , migdale si fistic . Extrem de apreciat pentru gustul sau placut, fisticul a ajuns pe rafturile rapid pe rafturile supermarket-urilor si chiar a magazinelor aliementare. Data fiind cererea pentru aceste alimente, magazinele au aprovizionat raioanele pentru clientii dornici de a le consuma. Dietele care au ca scop pierderea... Citeste mai mult

Caju - de ce trebuie sa consumam aceste nuci?

Nucile caju au devenit tot mai populare si consumate in ultima perioada, atat datorita proprietatilor nutritive, cat si a gustul placut pe care il au. Au fost cultivate cu preponderenta in Africa, inca de acum cateva sute de ani, respectiv incepand cu secolul al XVI-lea. Cu toate acestea, caju sunt originare din Portugalia. Foarte curand s-au raspandit in intreaga lume, devenind un produs pe care il puteti gasi in aproape orice supermarket. Caju-ul... Citeste mai mult
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!